Plakát
Plakát
Plakát
Plakát
Plakát
Plakát
Plakát
Plakát
Plakát
Plakát
Plakát

Rólunk

Előszó helyett bemutatkozom és bemutatom a családom!

 

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy kislány, aki nagyon szerette a meséket. Nem volt  könnyű a gyermekkora, ám segítettek neki a saját meséi, mesélt magának, ha szomorú volt, mesélt, ha boldog volt. Szép lassan felcseperedett és  figyelni kezdte az embereket. Nézte mire hogyan reagálnak. Mire mit felelnek, mit szeretnek, mit gyűlölnek. Hosszú évek teltek el,  ő csak csendben figyelt és tanult, tanulta az életet. Közben az élet fájó sebeket ejtett rajta is mint sok más emberen. Megtanulta elengedni a rossz dolgokat, ám minden elszenvedett ütés a szívében mély nyomot hagyott. Bántották a mesék miatt, mert nem akart felnőni, mert arany szívvel akart élni, mert a meséiben mindig az igazság győzött. Kinevették az igazságszeretete miatt, mert kész volt harcolni nem csak magáért, de minden elesettért.  Ő maga is elesettnek tűnt,  az pedig nem látszott rajta, micsoda varázserőt adtak neki a mesék. Harcolt  a lány mindenért és mindenkiért akiért csak lehetett, de az emberek mindig kinevették. Nagyon egyedül érezte magát, így egy napon eldöntötte mégis csak a rideg valóságban akar élni, nem akart többé mesélni. Nem hitt a szerelemben, sem a szerencsében. Dolgos, szorgalmas nő lett belőle,  szépen gyarapodott, talán nem is érezte megdermedt szívének nehéz súlyát, míg egy nyári napon meg nem pillantott egy szolgáló legényt. A fiúval mostohán bántak az emberek, de a lány szíve nagyot dobbant, amikor a fiú szemébe nézett. A szegényes ruha nem tudta a fiú jóságos, ragyogó szívet eltakarni. A lány úgy érezte, ha a fiú közelében lehet, táncol a lelke, megreped kővé dermedt szíve és dobban egyet, meg még egyet. Olyan volt a szerelmük, mint a ketté szakított  vízcsepp, amikor a  végtelen tengerbe   hullva az  örvénylő habok között újra összeforr. Az élet kemény próbatételek elé állította őket, de ők kiállták bátorsággal, becsülettel.  Ilyenkor  a lány szívéről mindig letört egy-egy kődarab, míg egy napon ez a szív ott dobogott a fiú előtt  letisztulva, nyíltan, őszintén. A szolgáló fiú ekkor levetette szakadt gúnyáját, és láss csodát: egy aranyszívű herceg állt a lány előtt.

Kettejük szerelméből született első gyermekük egy gyémántszívű lányka, majd egy gyémántlelkű fiúcska, akik kedvéért édesanyjuk ismét  mesélni kezdett.  Mesélt és mesélt, mindenről, szeretetről, megértésről, kitartásról, őszinteségről, becsületességről. Mesélt a rosszról, sárkányokról, boszorkányokról, hogyan lehet legyőzni őket, hogyan lehet hinni és nevetni. Minden bajról, búról volt egy meséje, de olyan  is, amin a gyerekek sokat nevettek. Hitte, hogy  a mesék csodákra képesek és jobbá,  szebbé tehetik  a gyermekei lelkét is. Minden nap és minden este mesét mondott a családnak, akik ámulattal hallgatták, míg egy napon a herceg arra kérte szerelmét írja le ezeket a meséket, hadd segítsenek mindenkinek, akinek szüksége van rá.  

 

A mesében szereplő lányka én vagyok.

 

És most kicsit komolyabban............

 

Balajti Mariann vagyok, EQ fejlesztő meseíró vagyok, komplex mesediagnosztikával és terápiás módszerekkel  is foglalkozom.

Amit ennél fontosabbnak tartok elmondani, hogy az olvasott mese valóságos eseményen alapul. Gyerekkorom óta írok meséket, történeteket. Fiatal lányként a pszichológia foglalkoztatott, majd az első gyermekünk születése után tértem vissza a mesék világába,  immáron  tudatosan. A mesepszichológia, mint irányzat 10 évvel ezelőtt magával ragadott, és azóta sem enged el. Megértettem, hogy gyermekként azért találtam ki meséket, történeteket, mert ezek gyógyírt jelentettek minden búra, bánatra és problémára. Ma, ezen tapasztalataim alapján, igyekszem mindenben segítséget nyújtani a gyerekeknek.

Tudományos alapokon, de gyermeki lélekkel írom a meséket azzal a szándékkal, hogy ne csak kellemes, kalandos történeteket hallgassanak, nézzenek meg, olvassanak el a szülők, nagyszülők és nevelők a gyerekeknek, hanem értéket adjak át nekik. Erőt és bátorságot, hitet a világban, az emberben és önmagukban. A mesék világa az a hely, ahol felelősség nélkül tanulhatják meg a gyermekek mindazt, amit hasznosítani tudnak majd felnőttként. Legyőzhetik a sárkányt, megmenthetik a királylányt. Lehetnek furfangos hercegnők, vagy a legkisebb okos legényke. Megtanulnak harcolni az igazságért és magukért, különbséget tenni jó és rossz között.  A mesékben mindig a jó győzedelmeskedik, és ez éppen így van jól. A mese az életre tanít meg bennünket, még akkor is, ha ott nem minden esetben érvényesül az igazság.

 

A Babyhavior azért jött létre, hogy egy olyan kapaszkodót adjon a gyerekeknek az új modern kori kihívásokkal szemben, ami igazodik a mai kor 2-9 éves korú csemetéinek világához. Emellett az általános és örök érvényű problémákra is megoldást kínálunk számukra.

Komplett rendszerünk a szülőket segíti és igyekszünk a terheket levenni róluk, segíteni őket ebben a felgyorsult világban. Rendszerünk támogatja a békés családi életet és harmóniát, hogy a gyerekeknek minél szebb gyermekkorban lehessen részük!

Rendszerünk minden eleme több éves kutatómunka eredménye, és nagy körültekintéssel állítottuk össze.

A szülők számára a jutalmazó rendszerünk segítséget nyújt, hogy minél kevesebb konfliktus alakuljon ki.

A gyermek kis tündére akkor is nyugodtan és türelmesen inspirálja a gyermeket, amikor a szülő feszült esetleg, ezzel az együttműködés esélye jelentősen megnövekszik.

 

Bízunk benne, hogy azáltal, ha családjuk része lesz a Babyhavior, Bella és Bello, minden napjuk mesésen szép lesz!

 

Balajti Mariann meseíró