Plakát
Gyereknevelés könnyebben?
Gyere hozzánk ötletekért
Mesék, cikkek, fejlesztők, tanácsadás
Plakát
Fedezd fel a Babyhavior-mesevilágot!
Találj megoldást a mindennapokban felmerülő kihívásokra.
Témáinkból: indulatkezelés, ovikezdés, alvás, evés

Rólunk

 Babyhavior

Gyereknevelést támogató, hisztikezelő és érzelmi intelligencia fejlesztő rendszer. 

2-9 éves gyerekekre fejlesztve és a modern lelkiismeretes anyákhoz igazitva.  

 

Mi az a Babyhavior és ki áll mögötte?

A Babyhavior megálmodója Balajti Mariann, 2 gyermek édesanyja, az érzelmi intelligencia fejlesztés és a meseterápia elkötelezett híve. Saját tapasztalataira alapozva mint szülő és meseíró, azzal a céllal alapította meg a Babyhaviort 2018-ban, hogy Magyarországon egyedülálló módon, egy komplett gyermeknevelést segítő rendszert hozzon létre.  Ezzel a rendszerrel szeretné segíteni a gyerekek érzelmi intelligencia fejlődését (EQ) és mindfulness technika tanításával hozzájárulni a problémamegoldó készségük kialakulásához. Termékeit pedagógiai segédeszköznek is szánja bölcsődébe és óvodákba.

 

Miben segit a Babyhavior?

GYERMEKEKNEK: EQ, Érzelmi Intelligencia fejlődést elősegítő mesekönyveit  és rajzfilmjeit 2-9 éves korú gyerekeknek szánja. Általuk népszerűsítve a mesélést mint fontos tényező az egészséges mentális és érzelmi fejlődéséhez. Tudomanyosan bizonyitott, hogy a mesemondás segíti a gyerekek problémamegoldó képességét, fejleszti a  kreativitást, a képzelőerejét, a szókincsét, megalapozza a kommunikációs készség fejlődését felnőttkorra.  A meséken keresztül mindfulness technikákat is tanit, segítve ezzel, hogy a gyerekek könnyebben dolgozzanak fel problémákat, traumákat  és kezeljenek konfliktushelyzeteket.

SZÜLŐKNEK: A Babyhavior a szülőknek segítséget nyút a gyermeknevelésben, hogyan reagáljanak le és kezeljenek nehéz helyzeteket legyen az hiszti, verekedés vagy akár harc a lefekvéssel. Bemutatja hogyan lehet elkerülni a digitális korszakban, hogy a gyerekek digitális autistákká válljanak kvázi, hogy a képernyő előtt nőjenek fel magukba szívva mindenféle vizuális behatást szelekció nélkül.  A Babyhavior applikáció, a social média oldalain publikál cikkei, youtube videós beszélgetései szakemberekkel, ebben nyújtanak tanácsot, segitséget.

 

 


 

 

Mesés bemutatkozó - Ki vagyok én és a családom

Balajti Mariann fejlesztő mesék család

 

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy kislány, aki nagyon szerette a meséket. Nem volt  könnyű a gyermekkora, ám segítettek neki a saját meséi, mesélt magának, ha szomorú volt, mesélt, ha boldog volt. Szép lassan felcseperedett és  figyelni kezdte az embereket. Nézte mire hogyan reagálnak. Mire mit felelnek, mit szeretnek, mit gyűlölnek. Hosszú évek teltek el,  ő csak csendben figyelt és tanult, tanulta az életet. Közben az élet fájó sebeket ejtett rajta is mint sok más emberen. Megtanulta elengedni a rossz dolgokat, ám minden elszenvedett ütés a szívében mély nyomot hagyott. Bántották a mesék miatt, mert nem akart felnőni, mert arany szívvel akart élni, mert a meséiben mindig az igazság győzött. Kinevették az igazságszeretete miatt, mert kész volt harcolni nem csak magáért, de minden elesettért.  Ő maga is elesettnek tűnt,  az pedig nem látszott rajta, micsoda varázserőt adtak neki a mesék.

Harcolt  a lány mindenért és mindenkiért akiért csak lehetett, de az emberek mindig kinevették. Nagyon egyedül érezte magát, így egy napon eldöntötte mégis csak a rideg valóságban akar élni, nem akart többé mesélni. Nem hitt a szerelemben, sem a szerencsében. Dolgos, szorgalmas nő lett belőle,  szépen gyarapodott, talán nem is érezte megdermedt szívének nehéz súlyát, míg egy nyári napon meg nem pillantott egy szolgáló legényt. A fiúval mostohán bántak az emberek, de a lány szíve nagyot dobbant, amikor a fiú szemébe nézett. A szegényes ruha nem tudta a fiú jóságos, ragyogó szívet eltakarni. A lány úgy érezte, ha a fiú közelében lehet, táncol a lelke, megreped kővé dermedt szíve és dobban egyet, meg még egyet. Olyan volt a szerelmük, mint a ketté szakított  vízcsepp, amikor a  végtelen tengerbe hullva az  örvénylő habok között újra összeforr. Az élet kemény próbatételek elé állította őket, de ők kiállták bátorsággal, becsülettel.  Ilyenkor  a lány szívéről mindig letört egy-egy kődarab, míg egy napon ez a szív ott dobogott a fiú előtt  letisztulva, nyíltan, őszintén. A szolgáló fiú ekkor levetette szakadt gúnyáját, és láss csodát: egy aranyszívű herceg állt a lány előtt.

Kettejük szerelméből született első gyermekük egy gyémántszívű lányka, majd egy gyémántlelkű fiúcska, akik kedvéért édesanyjuk ismét  mesélni kezdett.  Mesélt és mesélt, mindenről, szeretetről, megértésről, kitartásról, őszinteségről, becsületességről. Mesélt a rosszról, sárkányokról, boszorkányokról, hogyan lehet legyőzni őket, hogyan lehet hinni és nevetni. Minden bajról, búról volt egy meséje, de olyan  is, amin a gyerekek sokat nevettek. Hitte, hogy  a mesék csodákra képesek és jobbá,  szebbé tehetik  a gyermekei lelkét is. Minden nap és minden este mesét mondott a családnak, akik ámulattal hallgatták, míg egy napon a herceg arra kérte szerelmét írja le ezeket a meséket, hadd segítsenek mindenkinek, akinek szüksége van rá. 

A mesében szereplő lányka én vagyok.

 

 


 

 

És most kicsit komolyabban...

Balajti Mariann, EQ fejlesztő meseíró vagyok, a Babyhavior - szülőket segítő és gyermekeket fejlesztő rendszer megálmodója. Organikus pedagógiát, valamint komplex mesediagnosztikával és terápiás módszert is tanultam.

Amit ennél fontosabbnak tartok elmondani, hogy az olvasott mese valóságos eseményen alapul. Gyerekkorom óta írok meséket, történeteket. Fiatal lányként a pszichológia foglalkoztatott, majd az első gyermekünk születése után tértem vissza a mesék világába,  immáron  tudatosan. A mesepszichológia, mint irányzat 10 évvel ezelőtt magával ragadott, és azóta sem enged el. Megértettem, hogy gyermekként azért találtam ki meséket, történeteket, mert ezek gyógyírt jelentettek minden búra, bánatra és problémára. Ma, ezen tapasztalataim alapján, igyekszem mindenben segítséget nyújtani a gyerekeknek.

Tudományos alapokon, de gyermeki lélekkel írom a meséket azzal a szándékkal, hogy ne csak kellemes, kalandos történeteket hallgassanak, nézzenek meg, olvassanak el a szülők, nagyszülők és nevelők a gyerekeknek, hanem értéket adjak át nekik. Erőt és bátorságot, hitet a világban, az emberben és önmagukban. A mesék világa az a hely, ahol felelősség nélkül tanulhatják meg a gyermekek mindazt, amit hasznosítani tudnak majd felnőttként. Legyőzhetik a sárkányt, megmenthetik a királylányt. Lehetnek furfangos hercegnők, vagy a legkisebb okos legényke. Megtanulnak harcolni az igazságért és magukért, különbséget tenni jó és rossz között.  A mesékben mindig a jó győzedelmeskedik, és ez éppen így van jól. A mese az életre tanít meg bennünket, még akkor is, ha ott nem minden esetben érvényesül az igazság.

A Babyhavior célja

A Babyhavior azért jött létre, hogy egy olyan kapaszkodót adjon a gyerekeknek az új modern kori kihívásokkal szemben, ami igazodik a mai kor 2-9 éves korú csemetéinek világához. Emellett az általános és örök érvényű problémákra is megoldást kínálunk számukra.

Komplett rendszerünk a szülőket segíti és igyekszünk a terheket levenni róluk, segíteni őket ebben a felgyorsult világban. Rendszerünk támogatja a békés családi életet és harmóniát, hogy a gyerekeknek minél szebb gyermekkorban lehessen részük!

Rendszerünk minden eleme több éves kutatómunka eredménye, és nagy körültekintéssel állítottuk össze.

A szülők számára a jutalmazó rendszerünk segítséget nyújt, hogy minél kevesebb konfliktus alakuljon ki.

A gyermek kis tündére akkor is nyugodtan és türelmesen inspirálja a gyermeket, amikor a szülő feszült esetleg, ezzel az együttműködés esélye jelentősen megnövekszik.

Bízunk benne, hogy azáltal, ha családjuk része lesz a Babyhavior, Bella és Bello, minden napjuk mesésen szép lesz!

 

Balajti Mariann meseíró