A lila denevér: mese gyerekeknek, EQ fejlesztés

Ez a mese 2-8 éves gyerekeknek szól, 
erőszakmentes, érzelmi fejlődésüket elősegítő
történet!

A mese automatikusan némítva indult el, hogy ne zavarjunk meg. Vedd le a némítást a videóról, hogy élvezhesd a mesét. Jó szórakozást kívánunk!

Kategória

Korosztály: 2-8 éves gyerekeknek
Típus: Erőszakmentes, EQ, érzelmi fejlődésüket elősegítő történet!

 

Posztós Réka Pszichológus, interaktív gyermek terapeuta ajánlása:

A kis szürke denevért tárai első látásra külseje alapján ítélik meg. Külsejéhez hozzácsatolják a számukra a közösségük, a családjuk által hozzácsatolt információt: a denevér veszélyes. Ilyen típusú előítéleteket, információ összekapcsolásokat mi, emberek is kapunk útravalóul- elsősorban és nem tudatosan azért, hogy megkönnyítsék az életünket és megvédjenek bennünket a leselkedő veszélyektől.

De mi történik akkor, ha a kapott információt megcáfolja az élet? Érdemes-e néha mögé néznünk előítéleteinknek?A mesében a gyerekek választ és iránymutatást kaphatnak erre a kérdésre. Gyógyító mese! Segít a fül fájás kezelésében, de ettől többet add a gyerekeknek. A segítség nyújtás klasszikus jót tett helyébe jót várj, elméletet követi mindeközben megmutatja a gyereknek, hogy a jó ügy érdekében bátran lógjon ki a sorból, vállalva ezzel önmagát!

Hogy mit tanít még … minden gyerek más és mást tanul belőle. Érzelmi intelligenciát fejleszt! Meséinkben olyan gyerekdalok, mondókák lesznek, melyek könnyen tanulhatóak, rövidek és szövegei segíti a gyermek érzelmi fejlődését! Igazi gyerekzene, melyet szülők is énekelhetnek a gyerekeknek!

Gyerekdal ének: Oszter Alexandra, Kelemen Ákos

Zenét szerezte: Szerda Árpád

Ölelő szeretettel: Balajti Mariann, Babyhavior,

Legújabb meséink